Aktuális
 
  Nyitva tartás
Hétfő: 
Szünnap
Kedd: 
08:00 - 18:00
Szerda: 
08:00 - 18:00
Csütörtök: 
08:00 - 17:00
Péntek: 
08:00 - 17:00
Szombat: 
08:00 - 12:00
4060 Balmazújváros
Dózsa György u. 1.
  Hírlevél
  Hírek
Hamis vagy igaz?
 
„Mások megtévesztésében mutatkozik meg a legnagyobb tehetség.”
Anatole France
Már az egyiptomiak, babilóniaiak, de még a régi görögök is szembesültek a művészeti tárgyak hamisításával és következetesen végigköveti az emberiség történelmét.
Amelyre a koronát a XX. században helyezi fel, minden idők legnagyobb hamisítója a holland Han van Meegeren.
Április 6-án, 16.30-kor, dr. Cs.Tóth János előadásban végigkövethetjük, hogy mikor, milyen céltól vezérelve másolták tehetséges művészek, más tehetséges és híres emberek munkáit.
Igazgöngy 3.
 
Antal Judit a francia és a portugál (camino) út után újra nagy kalandba vágtak, hogy eljussanak Afrika legmagasabb pontjára, a Kilimandzsáró 5895 m magas csúcsára.
Csapatuk még láthatta a csúcson havat és jeget, ami egyes kutatók szerint a globális felmelegedés következtében 2020-ig teljesen el fog tűnni.
Az utuk célja most is az volt, hogy a kihívások során jobban megismerjék magunkat, egymást és fejlődjenek. Amikor hazaértek úgy érezték, hogy ezeket a csodálatos élményeket nem tarthatják meg magunknak.
Így született meg ez a könyv, amiben a tapasztalásai és felismerései mellett, most a túratársainak beszámolói, fotói, sőt videói is megjelennek, hogy tartalmas szórakozást biztosítsanak.
A Hajdúk szerepe a történelemben
 
Bagi Zoltán Péter: "Teljesen átlagos helyen, teljesen átlagos családban születtem. Egy Debrecen melletti kisvárosban, Balmazújvárosban (Soós Imre filmszínész vagy például Veres Péter köthető ide) éltem 18 éves koromig. Az itteni Veres Péter Gimnáziumba jártam, ami nem volt túlzottan erős, amit a nyelvek terén kicsit meg is sínylettem. Viszont így volt időm olvasni a városi könyvtárban, ami már akkor is egy példaértékűen fejlesztett intézmény volt. Nagyon sokat olvastam, és nemcsak történelmi könyveket, hanem leginkább szépirodalmat."

  Új Könyveink
  1%

Kedves Olvasóink.

Köszönjük azoknak akik adójuk 1%-ával, összesen 156.000.- FT-tal hozzájárultak a könyvtár fejlesztéséhez, melyből a könyvtár mnűszaki eszközeit tudjuk újabbakra cserélni.

Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

  Kalendárium
  Sikerlisták
2016. legtöbbet kölcsönzött könyvei.
  Könyvajánló