Nyitva tartás

Hétfő Szünnap
Kedd,
Szerda
08:00 - 18:00
Csütörtök, Péntek 08:00 - 16:00
Szombat 08:00 - 12:00

4060 Balmazújváros
Dózsa György u. 1.

  Tudod-e?

...hogy interneten is keresheted katalógusunkat, ha regisztrálsz a portálon?
 

  Aktuális

Feliratkozás a hírlevélre
A feliratkozáshoz kérem, adja meg az e-mail címét az alábbi szövegmezőbe
Adja meg e-mail címét:

Leiratkozás a hírlevélről
A leiratkozáshoz kérem, adja meg az e-mail címét az alábbi szövegmezőbe
E-mail:

  Hírek

Pásztoremberek – feketén fehéren.
Pásztoremberek – feketén fehéren.

Kunkovács László volt a Lengyel Menyhért Városi Könyvtár vendége 2014. június 2-án. Az idén Magyar Örökség díjjal kitüntetett fotóművész és etnofotográfus a Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozatának tagja. Pásztoremberek című könyvének megjelenése alkalmából Gencsi Zoltán, Hortobágy alpolgármestere mutatta be az alkotót, s munkásságát. A kivetített fotókon többen ismerősöket is felfedezhettek, hiszen újvárosi pásztorok mellett többen érkeztek hozzánk más településekről, így Hortobágyról, Hajdúszoboszlóról, Hajdúböszörményből, Karcagról, Kunmadarasról is. Kunkovács Lászlónak a fotókhoz fűzött visszaemlékezései mellett a Galánfi András által előadott dalok is hozzájárultak ahhoz, hogy a vendégek igazán kellemes élménnyel a szívükben távoztak a könyvtárból.

„Vidd jó hírünket!"- kiállítás

Városunk 25 éves évfordulója alkalmából kisiskolások részére meghirdetett alkotómunkákból nyílt kiállítás gyermekkönyvtárunk előtermében. A kiállítás témája Balmazújváros népszerűsítése egyedi ajándéktárgyakkal. Feltétel volt a kizárólagos gyermekmunka és a kreatív ötlet, mely által a beadandó alkotás készült. Tetszőleges technikával számos kézműves remekmű napvilágot látott. A kiállítás megtekinthető június végéig.

Könyv@ok eredményhirdetés

Rendkívüli eseménynek lehettek szem és fültanúi azok a 3-4. osztályos tanulók, akik szüleik és tanáraik kíséretében 2014. május 29-én tiszteletüket tették könyvtárunkba. A közel 100 versenyző érdeklődve nézte végig a Kaláris társulat: „Együgyű házaspár" azaz „Bolond lyukból bolond szél fúj" című előadását. Szilágyiné Szabó Judit drámaszakkör vezető és a kis tanítványai méltóképpen szórakoztatták a közönséget. Ezt követően az eredményhirdetésen elhangzottak az értékelés szempontjai és a pályázó gyerekek átvehették jól megérdemelt jutalmaikat. A legügyesebbek oklevéllel és ajándékkönyvvel gazdagodtak. A záróeseményen minden iskola tagjai képviseltették magukat. A helyezetteknek gratulálunk.

  Sikerlisták

2014 legtöbbet kölcsönzött könyvei.
  1. Brown, Sandra:  Felejthetetlen csók
  2. James, E. L. : A szürke ötven árnyalata
  3. James, E. L. : A sötét ötven árnyalata
  4. Steel, Danielle: Családi kötelékek
  5. Clare, Cassandra: Csontváros
  6. Nesbo, Jo: Csótányok
  7. Leiner Laura Együtt : A Szent Johanna gimi 2
  8. Follett, Ken: Zérókód
  9. Steel, Danielle: A birtok
  10. Lindsey, Johanna: Add meg magad, szerelmem : viking trilógia 3

  Kívánságlista

  Könyvajánló

Nyílt kártyákkal
Agatha Christie
 
Pókháló
Agatha Christie