Aktuális
 
  Nyitva tartás
Hétfő: 
Szünnap
Kedd: 
08:00 - 18:00
Szerda: 
08:00 - 18:00
Csütörtök: 
08:00 - 17:00
Péntek: 
08:00 - 17:00
Szombat: 
08:00 - 12:00
4060 Balmazújváros
Dózsa György u. 1.
  Hírlevél
  Hírek
Kard és Pajzs
 
"Koroknai Sándor vagyok, Balmazújvároson születtem 1948-ban, ahol azóta is élek a családommal.
Műszerész szakmát szereztem, később pedig lakatos szakmában dolgoztam 38 évig. Mióta az eszemet tudom, folyton alkotok.
Már gyermekkoromban is magával ragadott a történelmi századokba visszavezető képzelet. Később is mindig kíváncsian fordultam a szépen megmunkált kardok felé.
A kardkészítés ötlete csupán akkor fogalmazódott meg bennem, amikor 2008-ban nyugdíjba mentem. Ekkor kezdődött a történetem, s végre azt tehettem, amit szeretek."
Életre kelt mesék
 
Életre kelt mesék címmel bábkiállítás nyílik április 13-án a gyermekkönyvtárban Urbánné Lantos Éva és Urbán István bábkészítő iparművészek alkotásaiból.
Ahogyan a közönség ismeri őket, Bábos Éva néni és Pista bácsi a TARKABARKÁK társulat. Szakmájukat tekintve pedagógusok, bábművészeti szakoktatók, illetve bábkészítők, hiszen számtalan előadáshoz készítenek egyénileg csodás „mesebeli lényeket”.
Életüknek elválaszthatatlan része a bábozás. Kicsik és nagyok örömére nyugdíjas éveik alatt is aktívan mesélnek életre keltett hőseikkel. Ars poétikájuk szerint kettőjük dolga a világban a bábjáték minden formájának hirdetése, a játék örömének éltetése.

A kiállított mesehősök május 18-ig várják a vendégeket.
Hamis vagy igaz?
 
„Mások megtévesztésében mutatkozik meg a legnagyobb tehetség.”
Anatole France
Már az egyiptomiak, babilóniaiak, de még a régi görögök is szembesültek a művészeti tárgyak hamisításával és következetesen végigköveti az emberiség történelmét.
Amelyre a koronát a XX. században helyezi fel, minden idők legnagyobb hamisítója a holland Han van Meegeren.
Április 6-án, 16.30-kor, dr. Cs.Tóth János előadásban végigkövethetjük, hogy mikor, milyen céltól vezérelve másolták tehetséges művészek, más tehetséges és híres emberek munkáit.

  Új Könyveink
  1%

Kedves Olvasóink.

Köszönjük azoknak akik adójuk 1%-ával, összesen 156.000.- FT-tal hozzájárultak a könyvtár fejlesztéséhez, melyből a könyvtár mnűszaki eszközeit tudjuk újabbakra cserélni.

Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

  Kalendárium
  Sikerlisták
2016. legtöbbet kölcsönzött könyvei.
  Könyvajánló